Hoe wordt de begeleiding bij dementie in Friesland ervaren? 
Zorgbelang Fryslân wil graag weten hoe mensen met dementie en hun naasten de ondersteuning thuis ervaren. Hierom starten wij met steun van Zorgverzekeraar de Friesland een onderzoek naar ervaringen in 2017 met casemanagement dementie of vergelijkbare ondersteuning.

 

Wij openen een speciaal meldpunt
Van 18 september tot 1 november opent Zorgbelang Fryslân een speciaal meldpunt.
Wij vragen mensen met dementie en hun naasten anoniem een vragenlijst in te vullen. Dit kan:

  • via onze website: klik hier voor de vragenlijst
  • telefonisch op werkdagen via: 06 202 95 692 (van 9.00 tot 17.00 uur) en u wordt te woord gestaan door het team op de foto, onder
  • met een papieren vragenlijst bij alle Alzheimer Cafés in Friesland
  • downloaden (zie kolom rechts), printen en opsturen naar Zorgbelang Fryslân, Thialfweg 43, 8441 PW in Heerenveen, tav. Harriet Hollander

 

 

Wat doen we met de resultaten? 
Met de uitkomsten van het onderzoek geeft Zorgbelang advies voor de zorginkoop in Friesland. Daarnaast zal Zorgbelang aan zorgaanbieders en gemeenten aanbevelingen doen om de zorg te verbeteren.

 

 


Blijf op de hoogte 
Volg onze speciale Facebookpagina over dit onderzoek en de resultaten. 

Andere projecten dementiezorg
Er wonen ruim 11.000 mensen in Friesland met dementie, 70% van hen woont gewoon in hun eigen huis. Dementie is een volksziekte die door de vergrijzing de komende jaren steeds meer zal voorkomen. In 2040 is dit aantal al verdubbeld naar 22.000 mensen.Verdere verbetering van de kwaliteit van dementiezorg staat bij Zorgebelang Fryslân hoog in het vaandel. Zo is Zorgbelang Fryslân in 2016 betrokken geweest bij twee belangrijke activiteiten rondom dementie. In de eerste plaats als mede-organisator van twee zogenoemde Dementietafels. Dit zijn bijeenkomsten voor direct betrokkenen en zorgprofessionals over de specifieke problematiek van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.

Daarnaast was Zorgbelang ondersteuner van het klantenpanel van TinZ. Nadat bekend geworden was dat TinZ zou ophouden te bestaan heeft Zorgbelang in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Friesland, een mini-symposium georganiseerd.

 

Symposium casemanagement

Lees alles over het symposium Casemanagement Dementie van 16 januari

Dementietafels

Meer informatie over de bijeenkomsten Dementietafel in 2016