Sla navigatie over

Zorgboerderijen

Zorgboerderijen in Friesland

Zorgbelang Fryslân biedt informatie over de zorgboerderijen in de provincie. Dit doen we in samenwerking met de Vereniging van Zorgboeren in Fryslân.

 

Mocht u voor uzelf of voor uw kind een plaats zoeken op een zorgboerderij, dan is het belangrijk dat u over de volgende zaken nadenkt:

 

  • wat voor werkzaamheden kunt en wilt u verrichten
  • in welke regio zoekt u een boerderij.

Wij kunnen u vervolgens in contact brengen met een geschikte boerderij.

 

Zorgboerderijen bieden plek aan verschillende doelgroepen. Te denken valt dan aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met een psychische aandoening, kinderen met gedragsproblemen, jongeren, ex gedetineerden of met afstand tot de arbeidsmarkt (langdurig werklozen of met een burn-out). Zorgbelang Fryslân kan u vertellen welke boerderij welke doelgroep ontvangt.

 

Een plek op een zorgboerderij kost geld. In de meeste gevallen wordt dat betaald met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Bespreek de mogelijkheden hiervan ook met de adviseurs van Zorgbelang Fryslân.

 

Voor mensen die reeds een plek hebben op een zorgboerderij, is het goed te weten dat als zij een meningsverschil met de boer hebben, zij terechtkunnen bij het ombudsteam van Zorgbelang Fryslân. Dit team kan u adviseren hoe u met een probleem kunt omgaan. Misschien is het goed om het gewoon te bespreken, misschien wilt u zelfs een klacht indienen.

 

Voor nadere informatie over zorgboerderijen of het bespreken van klachten kunt u via e-mail contact opnemen met Zorgbelang Fryslân of bellen met 058 2 137 138.

 

Links: Vereniging van Zorgboeren in Fryslân