Goed gevoed ouder worden

“Ik wil een vast adres hebben met goed eten. En dan voor een paar centen.”

“Met hulp van eigen kinderen heb ik geen moeite. Op het moment dat je afhankelijk wordt van een maaltijdservice, dan wordt het een ander verhaal.”

“Als ik er niet ben, dan eet mijn moeder niet.”

Goed gevoed ouder worden

Van de zelfstandig wonende 65+ers is 10 - 35% ondervoed. Ondervoeding zorgt voor een afname van spierkracht en conditie, en een hoger risico op vallen en ziekenhuisopname. Elke dag voldoende eten en drinken helpt ondervoeding voorkomen. Voor veel ouderemensen is dit simpeler gezegd dan gedaan. Door ziekte, vermoeidheid, moeilijker lopen, pijn, eenzaamheid en/of geheugenproblemen hebben veel ouderen moeite met bood- schappen doen, koken en voldoende eten en drinken.

In gesprek

In het project ‘Goed Gevoed Ouder Worden in Friesland’ zijn we in gesprek gegaan met Friese zelfstandig wonende ouderen en hun mantel-zorgers over voldoende kunnen blijven eten en drinken, boodschappen doen en koken, de behoefte aan informatie en de knelpunten die zij ervaren. De belangrijkste aandachtspunten zoals door hen verwoord, zijn in een folder en eindrapportage samengevat.

 

Mogelijk ook interessant

Het project ‘Goed Gevoed Ouder Worden in Friesland’ (2016 - 2018) is een samenwerking tussen de landelijke Stuurgroep Ondervoeding, Zorgbelang Fryslân, Antonius Zorggroep, Timpaan Welzijn, Diëtisten Friesland en KBO-PCOB. Het project wordt gefinancierd door Stichting De Friesland. Voor meer informatie en de volledige rapportages van de gesprekken zie ook: www.stuurgroepondervoeding.nl.

Unknown

Informatie of vragen

Nynke Wilbrink
Accountmanager VVT

085 4 832 433
wilbrink@zorgbelang-fryslan.nl

c93g1eqxkaexgpm

Lees de uitgebreide brochure door te klikken op de onderstaande afbeelding:

Het nieuwe Friese gedeelte van de website van Goed Gevoed Ouder Worden wordt getest en beoordeeld door een aantal inwoners van Friesland. Na de feedback kan de website aangepast en nog gebruikersvriendelijker worden.

65386366 - two blonde real teenage girl hanging out at summer together best friends, lifestyle people concept close up
people-office-group-team
Espresso
pexels-photo-567459
26028771_l