Vacatures

Kom jij het team Zorgbelang Fryslân versterken?

Loondienst/ZZP -basis

Heb jij ideeën over hoe je in vraagstukken rondom zorg en welzijn in partnership met het zorgveld het perspectief van burger/patiënt kan versterken? Dan willen we graag met jou in gesprek!

 

In verband met 1) een groeiend portfolio en 2) vervanging van enkele medewerkers (in verband met pensioen en ziekte) hebben wij ruimte voor meerdere medewerkers in diverse functies.

 

We zoeken naar mensen met wie we, samen met de huidige medewerkers, tot een juiste teamsamenstelling kunnen komen. Graag horen we van jou naar welke functie(s) je interesse uit gaat, welk onderdeel van de functie je aanspreekt (en welke niet?) hoeveel uur je beschikbaar bent en welk netwerk je meebrengt.

 

We zoeken medewerkers voor deze functies:

 • Projectmedewerker;
 • Junior projectmedewerker;
 • Projectmanager/adjunct directeur-bestuurder;
 • Projectleider.

 

Over Zorgbelang Fryslân

Zorg kan altijd beter. Zorgbelang Fryslân werkt daarom aan verbeteringen van de zorg in onze provincie. De ervaringen van de Friese inwoners staan daarbij centraal. Dit cliëntperspectief gebruiken we om samen met inwoners, gemeenten, zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 70 Friese patiëntenverenigingen, te kijken hoe de zorg zo goed mogelijk georganiseerd en uitgevoerd kan worden. Wij doen daarvoor veel onderzoek naar ervaringen van burgers en zorggebruikers en formuleren op basis daarvan verbetersuggesties. Daarnaast geven we informatie en advies aan individuele zorggebruikers. Zorgbelang zet zich natuurlijk ook in voor hen voor wie zorg en/of ondersteuning blijvend noodzakelijk is.

 

De projecten van Zorgbelang Fryslan
Zorgbelang Fryslân heeft een breed gevarieerd portfolio van projecten. Daarbij zoeken we continu naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Komend jaar zetten we met onze projecten in op:

 • Reablement & innovatie in de VVT-sector
 • Burgerdomein zeggenschap/medezeggenschap
 • Kwalitatief onderzoek
 • Jeugdparticipatie
 • Positieve gezondheid
 • Collectieve belangenbehartiging
 • Ontwikkeling van een regionaal patiënten- en burgerplatform
 • PGO’s, persoonlijke gezondheidsomgeving
 • Juiste zorg op de juiste plek

 

Projectmedewerker
Samen met collega’s werk je aan projecten of binnen onze belangenbehartigerstoelen. Je bent geboeid door zorgvraagstukken en redeneert en werkt vanuit cliëntperspectief. Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, organiseert je werk goed, bent zelfstartend, transparant en systematisch en stemt af waar nodig. Je rapporteert en communiceert naar interne en externe stakeholders en draagt verantwoordelijkheid voor een gedeelte van de onderliggende werkplannen. Je reflecteert op mogelijkheden voor de samenwerking met instanties en opdrachtgevers. Ervaring met kwalitatief onderzoek is een pre. Binnen je functie is alle ruimte voor eigen initiatief en het (door)ontwikkelen van je eigen specialismen.


Junior projectmedewerker
Je bent (net) afgestudeerd en/of al enige tijd werkzaam in een andere functie en zorgvraagstukken vanuit cliëntperspectief hebben jouw bijzondere belangstelling. Samen met collega’s werk je aan een of meerdere projecten van Zorgbelang Fryslân. Je beschikt over goede communicatieve (schriftelijke) vaardigheden, hebt minimaal een hbo-denkniveau en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je wordt gecoacht door ervaren teamleden en maakt deel uit van een team met minder en meer ervaren projectmedewerkers. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en eigen ontwikkeling.

 

Projectmanager/adjunct directeur-bestuurder
Als projectmanager/adjunct directeur-bestuurder heb je diepgaande kennis van het zorgveld en denk/werk je vanuit cliëntperspectief. Binnen deze functie ben je op zowel strategisch als uitvoerend gebied actief en vervang je de directeur bestuurder bij afwezigheid. Je beschikt over een eigen netwerk. Vanuit een coachende rol ben je vanuit je inhoudelijke kennis en ervaring sparringpartner voor alle collega’s (inclusief de directeur-bestuurder). Je stuurt mee op kwaliteit en resultaat. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de coördinatie van het team Adviespunt, een intern project van Zorgbelang Fryslân. Je weet overheden, instellingen en vrijwilligersorganisaties samen te brengen. Projecten verwerven en ook (mee) uitvoeren vind je leuk om te doen. Afhankelijk van de omvang van je dienstverband heb je zelf ook enkele accounts/projecten onder je hoede. Je aarzelt niet om kansen te verzilveren.

 

Projectleider
Als projectleider beschik je over een hbo/academisch werk- en denkniveau en heb je aantoonbare ervaring met projectverwerving, leidinggeven en uitvoering. Je werkt vanuit cliëntperspectief en neemt graag en gemakkelijk verantwoordelijkheid. Je herkent de behoeften en/of problemen van partners in het Friese zorglandschap en ziet of vindt mogelijkheden om hierop aan te sluiten met de dienstverlening van Zorgbelang Fryslân. Je coördineert projecten en dienstverlening die daaruit voortvloeien. Je bent verantwoordelijk voor het onderliggende werkplan, de resultaten en bent zelf ook betrokken bij de uitvoering. Je kan goed schrijven en schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en taken, en hoofd- en bijzaken. Je bent proactief, creatief, en denkt mee. Een stevig pakket, volop uitdaging en ontwikkelmogelijkheden.

 

Dienstverband of op projectbasis (ZZP)
Ga je bij ons aan de slag? Dat kan zowel in loondienst als op projectbasis (ZZP). Onze functies zijn ingeschaald volgens CAO Sociaal werk, inschaling is afhankelijk van functie en werkervaring. (functieprofielen zijn vooralsnog gewaardeerd in schaal 8 en10, junior projectmedewerker is een nieuwe functie).


Kom ons team versterken: solliciteer!
Je sollicitatie met motivatiebrief en cv kun je tot donderdag 15 september insturen. Bij voorkeur per e-mail. Richt je sollicitatie aan Esther de Vrij, directeur-bestuurder, via info@zorgbelang-fryslan.nl.
In verband met de vakantieperiode stemmen we datum en locatie van het gesprek persoonlijk met jou af. Sollicitatie- of informatiegesprek middels videobellen is een optie. Ons streven is om halverwege september gesprekken te voeren en voor oktober het nieuwe team gereed te hebben.

Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Harriet Hollander, m: 06 29621091 of Ingrid van Damme, 06 15688623. Je kunt hen ook bereiken door een mail te sturen naar info@zorgbelang-fryslan.nl. Wij kijken uit naar jouw reactie.