Meer weten over PGB?

Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst op 7 oktober.

Overweeg je om een pgb aan te vragen en wil je er graag meer over weten?   Zorgbelang Fryslân organiseert op donderdag 7 oktober van 15.00 – 17.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst. Speciaal voor mensen die nog niet bekend zijn met de ins en outs van een pgb.

Waar gaan we het over hebben?

Wie langere tijd zorg of ondersteuning nodig heeft kan dit met een persoonsgebonden budget (pgb) zelf regelen. Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb vertelt over wat een pgb inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten.

Wat leer je?

  • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura
  • Wat komt er globaal kijken bij het beheren van een pgb
  • Kies je bewust voor een pgb of kies je ervoor om de zorg op een andere manier te regelen
  • Waar kun je een pgb aanvragen en waar kun je terecht voor meer informatie

Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Datum en locatie

Datum en tijd: Donderdag 7 oktober van 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Zorgbelang Fryslân, K.R. Poststraat 70-72 (gebouw Dokterszorg), Heerenveen
Toegang: Gratis

Aanmelden

Wil je meedoen?  Meld je dan aan door een  mailtje te sturen naar info@zorgbelang-fryslan.nl of bel met ons Adviespunt T 085- 4832 432 (elke werkdag bereikbaar van 9.00 - 13.00 uur). Na je aanmelding ontvang je een bevestiging.  We ontvangen de aanmelding graag voor 29 september.  Er is plaats voor twaalf deelnemers.


Coronaregels: Mondkapjes zijn bij binnenkomst verplicht. Deze kunnen af wanneer iedereen plaatsneemt. We respecteren de 1,5 m afstandsregel.