Online symposium Tegengaan van geweld in de jeugdzorg

 

AKJ-Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp organiseert op dinsdag 24 januari 14.00 uur – 17.00 uur het online symposium ‘Tegengaan van geweld in de jeugdzorg’. Iedereen die vanuit zijn of haar positie een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van geweld in de jeugdzorg is van harte uitgenodigd. Deelname is gratis.

Doel van de middag is om een aantal handvatten aan te reiken om jouw bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van geweld in de jeugdzorg.

Deze handvatten krijg je aangereikt door:

  • Jongvolwassenen die zelf op groepen verbleven. Wat zijn hun ervaringen met geweld in de jeugdzorg en wat hadden zij nodig of gemist?
  • Successen uit de regio Groningen: welke aanbevelingen en lessen kunnen we hieruit halen?
  • Peter Dijkshoorn, landelijk ambassadeur voor een lerend jeugdstelsel, die zijn kennis en expertise deelt. Met zijn Beweging van 0 stelt hij hoge ambities. 0 geweld in de jeugdzorg, hoe kunnen we dat bereiken?

Panelgesprek

We sluiten de middag af met een panelgesprek waarin de verschillende partijen in gesprek gaan over vragen en stellingen die bij jullie leven. Heb je bij voorbaat al een prangende vraag of een interessante stelling met betrekking tot het thema geweld in de jeugdzorg waarover je graag het gesprek ziet gaan, stuur deze dan naar Esther Troost of vermeld hem bij je aanmelding.


Wat verwachten we van jou:

  • Een open en lerende houding.
  • Enthousiasme en betrokkenheid om actief een bijdrage te leveren aan het tegengaan van geweld in de jeugdzorg.


Wanneer en waar

Wanneer: Dinsdag 24 januari 14.00 uur – 17.00 uur
Hoe: te volgen via een livestream
Voor: iedereen die vanuit zijn of haar positie een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van geweld in de jeugdzorg
Deelname is gratis