Over Zorgbelang

 

Esther de Vrij, directeur/bestuurder

Zorgbelang Fryslân zet zich in om de zorg in de provincie  te verbeteren. Dat doen wij voor en samen met Friese zorggebruikers. Hun ervaringen met de Friese zorg staan namelijk centraal en vormen de basis voor verbeteringen.

Samen met zorgorganisaties en gemeenten kijken wij, vanuit cliëntperspectief, op welke manier zorg beter vormgegeven kan worden. Vanuit cliëntperspectief denken wij met hen mee om de zorg zo goed mogelijk te organiseren en uit te voeren.

Doordat wij al decennia lang actief zijn in het Friese zorglandschap, kennen wij de zorg in Friesland als geen ander. Wij weten hoe de zorg in Friesland is georganiseerd, hoe Friese zorgorganisaties samenwerken en wat Friese zorggebruikers (en hun vertegenwoordigers) belangrijk vinden. Dat weten wij doordat we veel onderzoek doen naar ervaringen van cliënten en hun verbetersuggesties.

Ook kunnen zorggebruikers voor individuele ondersteuning bij ons terecht als zij vragen of klachten hebben over de zorg. Daarnaast staan we continu in verbinding met Friese zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 90 patiëntenverenigingen die er in Friesland actief zijn.

Doordat wij inzichten in (landelijke en Friese) cliëntervaringen en specifieke kennis over de Friese zorgsector verzamelen en delen, helpen wij zorgorganisaties en gemeenten om hun kwaliteit te verbeteren. Daarmee werken wij continu aan het verbeteren van de zorg in heel Friesland.

Contactgegevens

K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER in Heerenveen

Telefoon: 085 4832433, e-mail info@zorgbelang-fryslan.nl

Routebeschrijving

Zorgbelang Fryslân is gehuisvest in het gebouw van de Dokterszorg Friesland.

Met de auto: vanaf de A32, afslag Heerenveen Centrum (bij de McDonalds) rijdt u tot aan de eerste rotonde. Die gaat u helemaal rond, terug richting snelweg. U neemt echter de eerste afslag rechts, vlak na de rotonde, waar u als het ware onder een poort doorrijdt naar het parkeerterrein achter het gebouw. Daar zijn over het algemeen slechts enkele parkeerplekken vrij.

Een alternatieve parkeergelegenheid is het carpoolterrein bij de afslag naar de McDonalds. U kunt tussen de kantoorgebouwen door naar de K.R. Poststraat lopen.

Openbaar vervoer: vanaf station Heerenveen rijden diverse bussen (bijvoorbeeld lijn 320 naar Drachten, 84 en 115 naar Assen  ) over de K.R. Poststraat. de halte is pal voor de deur van Zorgbelang.