Over Zorgbelang

Zorgbelang Fryslân zet zich in om de zorg in de provincie  te verbeteren. Dat doen wij voor en samen met Friese zorggebruikers. Hun ervaringen met de Friese zorg staan namelijk centraal en vormen de basis voor verbeteringen.

Samen met zorgorganisaties en gemeenten kijken wij, vanuit cliëntperspectief, op welke manier zorg beter vormgegeven kan worden. Vanuit cliëntperspectief denken wij met hen mee om de zorg zo goed mogelijk te organiseren en uit te voeren.

Doordat wij al decennia lang actief zijn in het Friese zorglandschap, kennen wij de zorg in Friesland als geen ander. Wij weten hoe de zorg in Friesland is georganiseerd, hoe Friese zorgorganisaties samenwerken en wat Friese zorggebruikers (en hun vertegenwoordigers) belangrijk vinden. Dat weten wij doordat we veel onderzoek doen naar ervaringen van cliënten en hun verbetersuggesties.

Ook kunnen zorggebruikers voor individuele ondersteuning bij ons terecht als zij vragen of klachten hebben over de zorg. Daarnaast staan we continu in verbinding met Friese zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 90 patiëntenverenigingen die er in Friesland actief zijn.

Doordat wij inzichten in (landelijke en Friese) cliëntervaringen en specifieke kennis over de Friese zorgsector verzamelen en delen, helpen wij zorgorganisaties en gemeenten om hun kwaliteit te verbeteren. Daarmee werken wij continu aan het verbeteren van de zorg in heel Friesland.

Contactgegevens

Thialfweg 43, 8441 PW in Heerenveen

Telefoon: 085 4832433, e-mail info@zorgbelang-fryslan.nl

Routebeschrijving

U vindt ons recht tegenover de ingang van ziekenhuis Tjongerschans, naast de parkeergarage van het ziekenhuis. Als u met de auto komt kunt u daarom het beste de ANWB-borden met de route Tjongerschans volgen. Naast ons pand is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Als u slecht ter been bent, kan het verstandig zijn uw bezoek bij de receptie aan te kondigen, zodat een parkeerplek vrijgehouden kan worden.