Vacatures

Vacatures

Coördinerend projectmedewerker
24 uur

 

Zorgbelang Fryslân zoekt een coördinerend projectmedewerker: een collega die cliëntperspectief vooropzet, projecten met visie initieert, coördineert en mede uitvoert. Dit zijn projecten die betrekking hebben op het sociaal domein en de jeugdhulp in Friesland. In deze functie neem je ook coördinerende taken op je voor het team van vertrouwenspersonen (AKJ vertrouwenswerk in de jeugdhulp) en onafhankelijk cliëntondersteuners Wlz en sociaal domein. We zoeken een collega die projectervaring in de vingers heeft: van uitvoering tot en met de afronding.

 

Over Zorgbelang Fryslân
Zorg kan altijd beter. Daarom werkt Zorgbelang Fryslân aan verbeteringen van de zorg in onze provincie. De ervaringen van de Friese inwoners staan daarbij centraal. Dit cliëntperspectief gebruiken we om samen met inwoners, gemeenten, zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 70 Friese patiëntenverenigingen, te kijken hoe de zorg zo goed mogelijk georganiseerd en uitgevoerd kan worden. Wij doen daarvoor veel onderzoek naar ervaringen van burgers en zorggebruikers en formuleren op basis daarvan verbetersuggesties. Daarnaast geven we informatie en advies aan individuele zorggebruikers.

 

De functie van coördinerend projectmedewerker
Zorgbelang Fryslân heeft een breed gevarieerd portfolio met projecten. Daarbij zijn we continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Onze dienstverlening zetten we daarbij positief in voor vraagstukken, problemen en uitdagingen van partners in het Friese zorglandschap. Dat zijn de projecten waar jij aan werkt.

 

Je werkzaamheden bestaan uit het rapporteren en communiceren naar interne en externe stakeholders. Je draagt verantwoordelijkheid voor een gedeelte van de onderliggende werkplannen en je bent kartrekker voor de uitvoering. Je reflecteert op mogelijkheden voor de samenwerking met instanties en opdrachtgevers.

Binnen het team van vertrouwenspersonen (AKJ vertrouwenswerk in de jeugdhulp) en onafhankelijk cliëntondersteuners Wlz en sociaal domein, stimuleer je een positieve teamgeest waarbinnen kwaliteiten en ideeën tot hun recht komen. Als eerste aanspreekpunt ondersteun en coach je vertrouwenspersonen en onafhankelijk cliëntondersteuners bij vragen vanuit lastige casussen.

Bij alle opdrachten voer je diverse coördinerende taken uit. Zoals: het samenstellen van voortgangsrapportages voor een grote zorgorganisatie en gemeenten, het monitoren van afgesproken resultaten, organisatie en planning van de inzet van medewerkers. Zo breng je de samenwerkingsrelatie met opdrachtgevers telkens een stapje verder.

Wij zoeken een enthousiaste collega met hbo werk- en denkniveau, die ervaring heeft in het sociaal domein en jeugdhulp en onafhankelijk werkt vanuit cliëntperspectief. Die zich prettig voelt bij het nemen van verantwoordelijkheid, snel kan schakelen tussen verschillende niveaus en taken, en proactief en creatief meedenkt. Een stevig pakket, met voldoende uitdaging.

 

Jouw talenten:

  • Coördinerende, overstijgende denker
  • Kennis van jeugdhulp en sociaal domein (vertrouwenswerk in de jeugdhulp en onafhankelijke cliëntondersteuning sociaal domein en Wlz)
  • Ervaring met klantencontact met opdrachtgevers (en onderhouden hiervan)
  • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken (waaronder productienormen behalen, kwartaalrapportages opleveren, projectsubsidie aanvragen, aanbestedingen indienen)
  • Klantvragen goed kunnen ontvangen en vertalen naar nieuwe mogelijkheden en een passende aanpak
  • Meebewegen met protocollen en deze makkelijker maken voor het team
  • Teamontwikkeling voorop stellen en de individuele medewerkers daarbij ondersteunen, coachen en faciliteren
  • Digivaardig
  • Beschikking over een rijbewijs en auto
  • Zelf startend, collegiaal, flexibel

 

Een collega die het verschil maakt door kansen te creëren, toegankelijk te zijn, en met een talent om
wat er al is nog verder te brengen. Wat daarbij opvalt zijn je verbindende en motiverende kwaliteiten.


Dienstverband

De functie is ingeschaald volgens CAO Welzijn, maximaal schaal 8, trede 13. Het betreft een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op verlenging. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden.

 

Vragen
Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Arianne Wagt, telefoon: 06 – 4258 7331.

 

Kom ons team versterken: solliciteer!
Je sollicitatie met motivatiebrief en cv kun je tot dinsdag 24 mei insturen. Bij voorkeur per e-mail. Richt je sollicitatie aan Esther de Vrij, directeur-bestuurder, via secretariaat@zorgbelang-fryslan.nl.