Zorgbelang Fryslân zoekt wegens uitbreiding:

Projectmedewerker

per direct, voor 1 jaar; 20 uur per week

Zorgbelang Fryslân zoekt een collega die cliëntperspectief vooropzet. Iemand die projecten/samenwerkingsverbanden opzet en uitvoert—die betrekking hebben op de zorg en welzijn in Friesland. De focus bij deze functie is, dat je met collega’s, het projectportfolio van Zorgbelang Fryslân versterkt door te ondersteunen bij nieuwe projecten en bestaande projecten continueert. Ervaring in de VVT-sector en de medezeggenschap is een pre.

Binnen Zorgbelang zijn wij op zoek naar 2 collega’s met projectervaring van uitvoering tot en met afronding. Een dag bij Zorgbelang Fryslân is gevarieerd en bijna nooit hetzelfde. Onderaan de vacature staat een voorbeeld van hoe zo’n dag eruit kan zien. Sluit deze vacature aan bij wat je zoekt? Laat het ons weten door te solliciteren.

Over Zorgbelang Fryslân Het zorglandschap is complex. Zorgbelang Fryslân acteert (sinds 1986) op provinciaal niveau als tolk van het Friese volk, rondom burgerparticipatie en het juist laten aansluiten van de zorg in Friesland. Zo staan we continu in verbinding met Friese inwoners, zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 70 patiëntenverenigingen die er in Friesland actief zijn. Daaruit komen projecten en samenwerkingsverbanden voort. Waarbij Zorgbelang Fryslân het cliëntperspectief inbrengt en/of borgt. Daarnaast adviseren we medezeggenschapsorganen en bieden we trainingen aan. Ervaring in dit laatste is een pre.

De functie projectmedewerker Zorgbelang Fryslân heeft een breed gevarieerd portfolio met projecten. Waarbij we continu op zoek zijn naar mogelijkheden en nieuwe samenwerkingen. Waarbij we onze dienstverlening positief inzetten voor vraagstukken, problemen en uitdagingen, van partners in het Friese zorglandschap. Dat zijn dan projecten waar jij aan werkt. Denk hierbij aan: rapportages en communicatie naar interne en externe stakeholders. Jij bent ook verantwoordelijk voor een gedeelte van het onderliggende werkplan en je doet de uitvoering.

Wij zoeken een collega met hbo werk- en denkniveau. Die ervaring heeft met de sector zorg en welzijn en onafhankelijk werkt vanuit cliëntperspectief. Die zich prettig voelt bij veel

verantwoordelijkheid, goed kan schakelen tussen verschillende niveaus en taken, proactief en creatief meedenkt. Een stevig pakket, met voldoende uitdaging. Met elkaar werken we aan betere zorg!

Relevant voor deze functie

· Ervaring met klantencontact (en bijhouden hiervan)

· Aantoonbare ervaring in projectmatig werken

· ICT-vaardig;

· Beschikking over een rijbewijs en auto.

· Zelf startend, collegiaal, creatief, flexibel

Dienstverband De functie is ingeschaald volgens CAO Welzijn, maximaal schaal 8. Het betreft een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op verlenging. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden.

Vragen Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Esther de Vrij (directeur/bestuurder) via 085 4832433.

Kom ons team versterken: solliciteer Je sollicitatie met motivatie en cv kun je tot en met 25 juli insturen. Bij voorkeur per e-mail. Richt je sollicitatie aan Esther de Vrij, via secretariaat@zorgbelang-fryslan.nl of Zorgbelang Fryslân, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER in Heerenveen. De gesprekken vinden plaats in overleg in verband met de vakantieperiode. Graag in de brief vermelden wanneer je vakantie hebt.

Een dag bij Zorgbelang Fryslân

“Om negen uur ben je op kantoor en heb je overleg met een aantal collega’s over afstemming van taken en het beleid van Zorgbelang Fryslân. Ondertussen word je gebeld door een lidorganisatie die een afspraak met je wil maken. Je schrijft je verslag nog af van het spiegelgesprek van de week ervoor over acute zorg, checkt je mail en na de lunch heb je een breed overleg met bestuurders van jeugdhulp organisaties en gemeenteambtenaren. Je neemt je colbert mee en stapt de auto in.

Na het overleg rij je rustig door naar de volgende afspraak elders in Friesland. Daar aangekomen laat je je jasje achter, niet meer nodig. Je installeert jezelf voor de training effectief vergaderen, die je zo direct gaat geven aan een cliëntenraad van een instelling. Een

mooie training, omdat je in gesprek bent met de mensen voor wie je het doet - het cliëntperspectief activeren en borgen in het Friese zorglandschap. Voldaan kom je rond half 7 thuis.

Je weet dat morgen een rustigere dag is, op kantoor. Je begint later en pakt op je gemak de uitwerking op van een belangenbehartigersstoel. Daar zit ook een voorzet bij voor het onderliggende werkplan. Met de onafhankelijk cliëntondersteuner Sociaal Domein, Wlz en VP-jeugd bespreken jullie gezamenlijk de binnengekomen signalen om te bekijken wat dit betekent voor het cliëntperspectief. Je spreekt met je collega’s af wie welke acties oppakt en wie het proces bewaakt.”