Vacature: vertrouwenspersoon Jeugd

Kom ons team versterken. Wegens uitbreiding zijn we op zoek naar een vertrouwenspersoon Jeugd. Motivatie en cv insturen kan t/m 16 december 2019.

Zorgbelang Fryslân zoekt een collega die het cliëntperspectief vooropzet, luistert en cliënten een stem geeft. Elk verhaal van een kind, jongere of ouder/verzorger is uniek. Elke klacht, vraag of probleem over de jeugdhulp vraagt dan ook om een andere oplossing. Dat doen we door het verstrekken van informatie en advies, (klacht)ondersteuning, signalering en voorlichting. Met onze expertise en inzet dragen wij bij aan een voortdurende kwaliteitsverbetering van de jeugdhulp.

Voor ons team individuele belangenbehartigers zijn wij op zoek naar een collega voor 20-24 uur per week, die met ingang van 6 januari kan starten. Wij zoeken een collega die hbo geschoold is (Social Work of vergelijkbaar), ervaring heeft met de sector Zorg en welzijn en het werken met jeugdigen, onafhankelijk werkt vanuit cliëntperspectief, die zich prettig voelt bij veel verantwoordelijkheid, goed kan schakelen tussen verschillende niveaus en taken en proactief meedenkt.

Een dag bij Zorgbelang Fryslân is gevarieerd en bijna nooit hetzelfde. Onderaan de vacature staat een voorbeeld van hoe zo’n dag eruit kan zien. Sluit deze vacature aan bij wat je zoekt? Laat het ons weten door te solliciteren.

Over Zorgbelang Fryslân en het adviespunt

Het zorglandschap is complex. Zorgbelang Fryslân acteert (sinds 1986) op provinciaal niveau als tolk van het Friese volk, rondom burgerparticipatie en het juist laten aansluiten van de zorg in Friesland. Zo staan we continu in verbinding met Friese inwoners, zorgorganisaties, de financiers van de Friese zorg en de ruim 70 patiëntenverenigingen die er in Friesland actief zijn.

We praten en werken samen met Friese burgers én helpen én adviseren hen via het Zorgbelang Adviespunt. Binnen het Adviespunt werkt een team van individueel ondersteuners met ieder hun eigen aandachtsgebied. Denk hierbij aan vertrouwenspersonen voor de Jeugdhulp en cliëntondersteuners Wmo en Wlz.

De functie Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Vanuit de Jeugd wet heeft iedereen die met jeugdhulp te maken heeft recht op ondersteuning van een onafhankelijke vertrouwenspersoon, uitgevoerd door het AKJ. Voor Friese jeugdigen heeft het AKJ dit vertrouwenswerk uitbesteed aan Zorgbelang Fryslân.

Het doel is om op verzoek van cliënten informatie en advies te verstrekken over de rechten en de rechtspositie van cliënten in de jeugdhulp. We ondersteunen bij de behandeling van klachten en/of het wegnemen van problemen die in het contact tussen hulpverlener en cliënt zijn ontstaan. Zodat de zorg weer doorgang kan vinden. Verder signaleren en communiceren we over problemen van structurele aard aan instellingen en/of gemeenten en overheid.

Functie-eisen:

  • Flexibele beschikbaarheid en bereidheid tot gezamenlijke afspraken te maken omtrent de wekelijkse werkuren. Het werken in de middag en (vroege) avond is noodzakelijk om bezoeken te doen aan jongeren die op een leefgroep wonen.
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag.
  • Beschikking over een rijbewijs en auto.

Dienstverband

De functie is ingeschaald volgens CAO Welzijn, maximaal schaal 8. Het betreft een dienstverband tot en met 31 december 2020, met mogelijkheid tot verlenging.

Vragen

Voor meer informatie en vragen, kun je contact opnemen met Sandra Lousma (coördinator) e-mail: lousma@zorgbelang-fryslan.nl of telefonisch via 085 4832433.

Kom ons team versterken: solliciteer

Gezien de samenstelling van ons team is er ruimte voor een starter. Uiteraard zijn ook meer ervaren kandidaten van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Je sollicitatie met motivatie en cv kun je tot en met 16 december 2019 insturen. Bij voorkeur per e-mail. Richt je sollicitatie aan Sandra Lousma, via secretariaat@zorgbelang-fryslan.nl of Zorgbelang Fryslân, K.R. Poststraat 70-72, 8441 ER in Heerenveen. Gesprekken vinden plaats op woensdag 18 december en eventueel 2e gesprekken donderdag 19 december.

Een dag bij Zorgbelang Fryslân

“In de middag heb je een intakegesprek met een moeder van een vijfjarig jongetje dat onder toezicht is gesteld van de jeugdbescherming. Zij kon niet tot een oplossing komen met de jeugdhulpinstantie en heeft via het AKJ Zorgbelang Fryslân om ondersteuning gevraagd. De  moeder is niet tevreden en het is haar niet helder wat er allemaal gebeurt in het hulpverleningstraject. Zij weet niet wat er van haar verwacht wordt en voelt zich niet serieus genomen. Tijdens het intakegesprek vertelt de moeder over haar onvrede. Je helpt haar om haar dit op papier te zetten. Je geeft informatie over de mogelijkheden haar klachten te bespreken.  Zodoende vraagt de cliënt een klachtgesprek aan met de betreffende hulpverlener en diens leidinggevende. Je zal mee gaan naar dit gesprek om de moeder te ondersteunen bij het bespreekbaar maken van haar onvrede.

Tegen de avond heb je nog een aantal groepsbezoeken gepland en heb je verschillende gesprekken over waar jongeren tegenaanlopen. Ook geef je een voorlichting aan nieuwe medewerkers van een groep die nog niet op de hoogte zijn van de functie van vertrouwenspersoon.”