Cursus: Cliëntvertegenwoordiging

Zorg kan altijd beter

Deze startcursus Cliëntvertegenwoordiger is een leergang voor leden van partnerorganisaties van Zorgbelang Fryslân die (net) bestuurlijk actief zijn of deze ambitie hebben in de functie van lid van een WMO-Adviesraad of Sociaal-domeinraad, bestuurslid van een cliëntenraad van een ziekenhuis of andere zorginstelling of als vertegenwoordiger namens een patiëntenvereniging in het overleg met een ziektekostenverzekeraar of met gemeenten of in andere overleg structuren.

Bijzonder aan de Startcursus is dat het een op de deelnemers toegesneden programma is, waarbij niet alleen de inhoud centraal staat, maar ook veel ruimte is voor de leerontwikkeling van deelnemers. Daarnaast komen deelnemers vanuit verschillende organisaties en kunnen zij kennis en ervaring delen en uitwisselen.

Leerdoelen

 

Deze Startcursus biedt verbreding en verdieping als het gaat om inhoudelijke kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, om zodoende hun organisatie of achterban doelmatig en effectief te kunnen vertegenwoordigen. De onderwerpen per dagdeel, zijn:

  • Wat is beleid nou eigenlijk?
  • Communiceren is een vak apart
  • Lobbyen: een vies woord?

Opzet

 

De cursus duurt drie dagen van 10.00 tot 14.00 uur met een lunchpauze. De cursus zal in verschillende vormen worden gegeven, plenaire sessies, sub-groepjes en interactief. De cursus is opgezet als een cafetariamodel: deelnemers kunnen voor het gehele Startcursus aanbod kiezen, maar men kan ook kiezen voor één of meerdere cursusdagen.

Na het bijwonen van de volledige training ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Doelgroep

 

Mensen die actief zijn of willen worden binnen patiënten/cliëntenorganisaties en medezeggenschapsorganen (min. 10 deelnemers)

Docent

 

Guus Schrijvers van Zorgbelang Fryslân

Investering

 

Incompany € 495 per dagdeel

Contact

 

Heeft u vragen over deze training of wilt u kennismaken of een voorstel ontvangen, laat dan uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact op:

Invalid Email
Invalid Number

Informatie of vragen

Herma Kooke
Accountmanager VVT &  Zorgbelang Academie
085 4 832 432
kooke@zorgbelang-fryslan.nl

65386366 - two blonde real teenage girl hanging out at summer together best friends, lifestyle people concept close up
people-office-group-team
Espresso
pexels-photo-567459
26028771_l