Verhalenmonitor Sociale geluiden

Verhalenmonitor Sociale geluiden

De eerste aflevering van de Verhalenmonitor Sociale Geluiden gaat over voormalig dak- en thuislozen in Friesland die vol enthousiasme deelnemen aan hun wekelijkse muzieksessie. In de lente en zomer van 2022 werd het muziekproject ‘Muzikale Wending’ bij Wender in Sneek gevolgd. Hieruit ontstond dit tot de verbeelding sprekende verslag. De podcastserie Sociale geluiden is ook te volgen via Spotify.

Beluister de podcast en lees hier het artikel.

Over de verhalenmonitor Sociale geluiden

Embrace Nederland en Zorgbelang Fryslân hebben de handen ineen geslagen voor het opzetten van de Verhalenmonitor Sociale geluiden. Deze bestaat uit een reeks podcasts en bijbehorende artikelen over de impact van muziek in de zorg en in het sociaal domein. Hierbij staat altijd één van de programma’s van Embrace Nederland centraal.  Zorgbelang Fryslân verzamelt verhalen van betrokkenen, voert gesprekken met deelnemers/cliënten, naasten, zorgmedewerkers, uitvoerders, vrijwilligers en bestuurders. We zoeken naar opvallende gebeurtenissen, uitspraken, blijvende herinneringen en achtergronden. Op basis hiervan maakt Zorgbelang Fryslan in samenwerking met Studio 441 een podcast en een artikel.Daarbij heeft de podcast vooral ook het doel om sfeer en gevoel over te brengen en is het artikel meer beschouwend van karakter.

 

Samenwerking Embrace Nederland en Zorgbelang Fryslân

Embrace Nederland en Zorgbelang Fryslân bundelen hun krachten om van ‘samen muziek maken’ een vaste waarde te maken binnen de zorg en het sociaal domein.  Embrace Nederland wil haar programma’s voor muziekparticipatie in de zorg en het sociaal domein uitbreiden en nog beter laten aansluiten op de behoefte vanuit het werkveld. Zorgbelang Fryslân, een vereniging met 70 aangesloten patiënten- en cliëntenverenigingen en ouderenbonden, kent het zorglandschap in de provincie goed en kan verbindingen leggen met de verschillende sectoren binnen de zorg.

 

Embrace Logo Inspired By Music 300x71 1
Drukwerk
65386366 - two blonde real teenage girl hanging out at summer together best friends, lifestyle people concept close up
people-office-group-team
Espresso
pexels-photo-567459
26028771_l