Dementie

Dementie

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Zorgbelang & dementie

Er wonen ruim 11.000 mensen in Friesland met dementie, 70% van hen woont gewoon in hun eigen huis. Dementie is een volksziekte die door de vergrijzing de komende jaren steeds meer zal voorkomen. In 2040 is dit aantal al verdubbeld naar 22.000 mensen.Verdere verbetering van de kwaliteit van dementiezorg staat bij Zorgebelang Fryslân hoog in het vaandel. Zo is Zorgbelang Fryslân in 2016 betrokken geweest bij twee belangrijke activiteiten rondom dementie. In de eerste plaats als mede-organisator van twee zogenoemde Dementietafels. Dit zijn bijeenkomsten voor direct betrokkenen en zorgprofessionals over de specifieke problematiek van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.

In het najaar van 2017 heeft een meldactie plaatsgevonden waarbij is gevraagd naar de ervaringen met casemanagers dementie. De resultaten - knop opnemen

 

Dementietafel header

De opzet voor de Dementietafel komt voort uit het project ‘Dementietafel – delen en verbeteren’. Dit project heeft als doel om in iedere provincie een Dementietafel te organiseren. In samenwerking met zorgorganisaties en gemeentelijke instanties. Naar aanleiding van een eerste bijeenkomst kunnen afspraken worden gemaakt met deze organisaties om de Dementietafel verder uit te zetten en vorm te geven. Het project reikt hiervoor tips, ervaringen en inhoudelijke informatie aan.

Vragen of een afspraak?

Nynke Wilbrink
Accountmanager VVT

085 4 832 433
wilbrink@zorgbelang-fryslan.nl

65386366 - two blonde real teenage girl hanging out at summer together best friends, lifestyle people concept close up
people-office-group-team
Espresso
pexels-photo-567459
26028771_l