De smaak te pakken krijgen

De smaak van vroeger weer beleven

Ondervoeding komt voor bij gemiddeld 25% van de zelfstandig wonende ouderen. De oplossing lijkt simpel: elke dag voldoende eten en drinken. Maar voor veel oudere mensen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De smaak van het huis, Puur Thijs, Afûk, Zorggroep Hof en Hiem en Zorgbelang Fryslân hebben in het project 'De smaak te pakken krije' de handen ineen geslagen en een uniek receptenboek uitgebracht. Zo willen zij ouderen stimuleren om voldoende te eten en professionals informeren over het belang van goede en smakelijke voeding in de zorg.

Uniek receptenboek: Sline yn it ferline

Het boek biedt een selectie herkenbare en smakelijke recepten die iedere oudere nog kent van vroeger aangevuld met korte verhalen en anekdotes om de herinneringen aan die eetmomenten van toen weer te beleven. De recepten zijn smaakgestuurd wat betekent dat ze met enkele kleine aanpassingen in de receptuur voor de oudere met smaakverlies weer even lekker smaken als vroeger.

Voorproefje: snijbeantsjes yn it salt

Bekijk hier een voorproefje van het boek door hieronder te klikken op: het verhaal over dit recept, de foto van het recept en het recept zelf:

 

Boek bestellen

Het boek kost € 9,95 en is te koop via de webshop van Afûk.

Ook voor professionals en mantelzorgers

Door bijvoorbeeld ziekte, geheugenproblemen of smaakverlies hebben veel ouderen moeite om voldoende te eten en te drinken. Als professional of mantelzorger is het belangrijk om ondervoeding op tijd te signaleren en te weten wat je er aan kunt doen en wie je kunt inschakelen om dit probleem aan te pakken. Klik hier voor het katern voor professionals voor meer informatie.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland en stichting De Friesland.

logo provincie friesland
Unknown

Informatie of vragen

Nynke Wilbrink
Accountmanager VVT

085 4 832 433
wilbrink@zorgbelang-fryslan.nl

omslag sline ferline DEF 8 maart.indd

Dit boek is te koop via ondermeer de webshop van Afûk. Voor zorgprofessionals en mantelzorgers is een speciale folder gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om de folder te downloaden:

pexels-photo-432722
SAM_3710
65386366 - two blonde real teenage girl hanging out at summer together best friends, lifestyle people concept close up
people-office-group-team
Espresso
pexels-photo-567459
26028771_l