Komende weken is Zorgbelang Fryslân ‘on tour’ om mensen persoonlijk te ontmoeten en te luisteren naar hun ervaringen tijdens de COVID-periode. Afgelopen maandag 4 en dinsdag 5 oktober stond Zorgbelang Fryslân in Sûnenz, het centrum voor senioren in Drachten. Onder de vlag ‘Patiënten spreken zich uit’ startte Zorgbelang Fryslân dit voorjaar een onderzoek naar de ervaringen van kwetsbare mensen tijdens de coronapandemie, met als doel de zorg tijdens een pandemie te verbeteren.

Persoonlijk in gesprek

Ruim 200 verhalen zijn inmiddels verzameld. Toch trekt Zorgbelang er de komende weken op uit om nog meer verhalen te verzamelen. Zorgbelangdirecteur Esther de Vrij: “We hebben tot nu toe oproepen gedaan via de krant, de radio en onze website. Ook hebben we contacten gelegd via patiëntenorganisaties en verpleeg- en verzorgingshuizen. Door COVID was het echter niet eerder mogelijk om mensen persoonlijk te ontmoeten. Eindelijk kan dat weer, daar zijn we heel blij mee.” De bevindingen van het onderzoek wil Zorgbelang inzetten om de zorg te verbeteren. De Vrij: “In december treden we naar buiten met onze bevindingen. Vervolgens gaan we hierover in gesprek met de mensen die het treft en met zorgprofessionals. Samen gaan we kijken hoe we de zorg beter kunnen maken.”

Uw verhaal delen kan tot 31 oktober

Tot 31 oktober kunt u uw verhaal (anoniem) met Zorgbelang delen. Dat kan via de website of door u aan te melden voor een interview. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen: 085-4832433